Maria Dolors Cortès - més de 30 anys d'experiència en el treball de la veu

Nascuda a Barcelona. Ha realitzat en aquesta ciutat els estudis de Magisteri i Professora de Cant, Grau Superior, al Conservatori Superior Municipal de Música; així com els de Bioacústica a la Universitat de Besançon (França).
Ha seguit els Cursos de Voice Craft impartits per Paul Farrington.
Ha realitzat seminaris de Pneumofonia amb Serge Wilfart

La major part dels seus estudis de cant i interpretació els ha realitzat amb Margarita Sabartés, ampliant-los amb Àngel Soler i Paul Schilhawsky.

Becada per "La Caixa" es trasllada a Viena, on aprofondeix en el seus estudis de cant i interpretació a la "Hochschule für Musik und darstellende Kunst" (Escola Superior de Música i Art Dramàtic de Viena) amb Anton Dermota i Ch. Sentous.
Ha treballat interpretació de cançons amb Manel Barceló i Marissa Josa

És especialista en Lied i Oratori. Durant la seva carrera com a solista, ha cantat en nombrosos recitals, concerts, festivals, Radio Nacional, TV3, etc, i a diferents llocs de Catalunya, Espanya (destacant-ne el Palau de la Música de Barcelona i el Teatre Real de Madrid), Europa i Amèrica Central.

Ha col·laborat en diverses ocasions des de la seva fundació l’any 1987 amb la Capella Reial de Catalunya sota la direcció de Jordi Savall, amb qui ha realitzat diversos concerts, enregistraments discogràfics i per a televisió.

Ha col·laborat també  amb l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure sota la direcció de Josep Pons, amb la Weiner Chamber Orquestra de Szeged (Hongria), la Staadtsorchester Braunschwaig (Alemanya), amb Concertino d’Amsterdam i diverses agrupacions vocals i instrumentals.

El seu repertori abraça des de la Música Antiga fins la Contemporània (dodecafonisme, musical américa, centre europeu, música llatina i cabaret entre altres).

Fou col·laboradora durant 5 anys del Foniatra Dr. Jordi Perelló (President de la Societat Internacional de Foniatria, Logopèdia i Audiologia), en els camps de Foniatria, Audiologia i Anàlisi Espectrogràfic.

És especialista en reeducació de la veu i ha estat convidada a realitzar-ne cursos a Amèrica Central, Itàlia i diversos llocs d’Espanya.

Des de 1986 al 2004 ha estat professora de veu del curs de postgrau de logopèdia de la Universitat de Barcelona.

El seu interès per aprofundir continuament en el treball de la veu i en el benestar  i equilibri corporal, psiquic i espiritual que comporta, l’han portat a realitzar diversos cursos i seminaris en aquesta linea.
Actualment  realitza la formació de pneumafonia, mètode de treball respiratori i vocal innovador, amb el seu creador Serge Wilfart
Ha realitzat seminaris de la Reconexió amb Eric Pearl i és  practicant de la Sanació Reconectiva.
També ha seguit cursos de Massatge Ayurveda

Actualment combina la seva tasca com a Professora de Veu i Cant amb les sessions de Sanació Reconectiva, massatge Ayurveda i els seus recitals.